Kuvings EVO820: ypač galinga lėtaeigė sulčiaspaudė

Kuvings EVO820: ypač galinga lėtaeigė sulčiaspaudė

Prieš metus pasakojome apie sulčiaspaudę „Kuvings C9500“. Šis lėtaeigis prietaisas bandymų metu išspaudė dvigubai daugiau sulčių nei tradicinės 1500–3000 sūkių per minutę darančios sulčiaspaudės! „Kuvings“ neseniai pristatė C9500 įpėdinę – naują lėtaeigę EVO820. Mes nusprendėme ją išbandyti.

Kompanija „Kuvings“ – visame pasaulyje pripažinta lėtaeigių sulčiaspaudžių specialistė. Ji niekur neskuba, kruopščiai tobulina savo prietaisus ir naujus modelius išleidžia į parduotuvių lentynas tik tada, kai išsprendžiamos visos problemos bei pašalinami visi įmanomi trūkumai. Todėl „Kuvings“ retai lepina pirkėjus naujovėmis, ir kiekviena premjera tampa išskirtiniu įvykiu. Kaskart, kai mus pasiekdavo naujas „Kuvings“ modelis, įsitikindavome, kad jo laukti tikrai vertėdavo. Todėl EVO820 sulčiaspaudei kėlėme pačius aukščiausius reikalavimus ir jos bandymai užtruko ištisą mėnesį!

EVO820 turi skirtingų spalvų versijas, korpuso paviršių dengia akiai maloni odą imituojanti tekstūra. Pas mus atkeliavo tamsaus matinio grafito variantas. Jis puikiai atrodo ir nereikalauja ypatingos priežiūros. Be to, jis pabrėžia tai, ką pastebėjome jau pirmosiomis bandymų minutėmis, – ypač solidžią ir ilgaamžią prietaiso konstrukciją. Sulčiaspaudė sveria 6,7 kg ir darbo metu labai tvirtai stovi ant stalviršio.

 

Naujausia kaina: 

Nebereikia smulkinti vaisių ir daržovių!

Kuvings EVO820“ neįmanoma supainioti su jokia kita sulčiaspaude dėl rekordinio 82 mm skersmens maitinimo angos, kuria į prietaiso vidų keliauja vaisiai ir daržovės. Tai reiškia, kad sultis galėsite paruošti dar greičiau, o maisto produktų nereikės smulkiai pjaustyti. Užteks obuolius padalyti į ketvirčius, o morkas – puselėmis, ir sulčiaspaudė jas akimirksniu prarys!

Maitinimo anga veda į ilgą kanalą, pagamintą iš tamsios permatomos polimerinės medžiagos. Šio kanalo viršus baigiasi fiksatorių turinčiu, savaime atsidarančiu dangčiu. Tokį anksčiau mums teko matyti tik komercinėms virtuvėms skirtuose gaminiuose. Dangtis užtikrina vartotojo saugumą ir žymiai padidina sulčiaspaudės efektyvumą, nes prietaisui nereikia tuščiai dirbti laukiant, kol bus įdėta nauja vaisių ar daržovių porcija. Dangčio viršuje yra papildoma anga, skirta ilgiems maisto produktams, pavyzdžiui, morkoms ar agurkams įkrauti.

Padidinus vaisių ir daržovių padavimo angą teko iš naujo konstruoti kitus sulčiaspaudės elementus, kad jie galėtų susidoroti su gerokai didesniais gabalais. Lengviausiai pokyčius galima pamatyti palyginus EVO820 ir ankstesnių „Kuvings“ modelių dubens ir gaubto sienelių storį bei sraigto formą.

Naujosios sulčiaspaudės mazgai nepadarytų gėdos net tankui! Pokyčių sulaukė ir jungtis, siejanti judančias prietaiso dalis su 240 W galios variklio ašimi. Ji taip pat tapo masyvesnė ir stabilesnė, kad galėtų pakelti papildomą krūvį.

Medžiagos, iš kurių pagaminti kritiniai sulčiaspaudės mazgai, buvo atrenkamos atsižvelgiant į du kriterijus: ilgaamžiškumą ir ekologiškumą. Pavyzdžiui, sraigtą „Kuvings“ sukonstravo iš  ultemo – medžiagos, kuri plačiai taikoma medicinos technikoje, o permatomas dalis pagamino iš smūgiams, trinčiai bei didelėms apkrovoms atsparaus tritano.

Pro didelę maitinimo su telpa net nepjaustyti obuoliai! Tačiau dar daugiau sulkčių išeis, jei juos greitai suskaidysite į ketvirčius

Aukščiausios kokybės sultys

Sulčiaspaudė sukasi pastoviu 60 apsukų per minutę greičiu. Lyginant su ankstesniais modeliais (pavyzdžiui, C9500), ji skleidžia gerokai mažesnį triukšmą. Dubens viduje esančios sraigto mentelės išsunkia vaisius, darydamos minimalų mechaninį ir temperatūrinį poveikį. Dėl to sultys išgaunamos išsaugant žmogaus organizmui reikalingus vitaminus ir fermentus. Be to, jos bėga tokios skaidrios, tarsi būtų papildomai filtruotos.

Sulčiaspaudės efektyvumu dar kartą įsitikinome patikrinę pro specialų kanalą šalinamas atliekas. Jos išeina praktiškai sausos. Sulčių nuostoliai – minimalūs.

Naudingi priedai

Su „Kuvings EVO820“ galite naudoti skirtingų tipų sietelius. Tuomet su sulčiaspaude galėsite paruošti vaisių tyrelės, vaikų maistelio, tirštų kokteilių ar net ledų. Šių aksesuarų galima įsigyti papildomai.

Lengva priežiūra

Lėtaeigė „Kuvings“ sulčiaspaudė turi vos 5 išimamas dalis: dubenį, sukamąją šepetėlį, sietelį, sraigtą ir dangtį su jau minėtu plačiuoju maitinimo kanalu. Todėl prietaiso surinkimas ir išrinkimas vyksta bemaž akimirksniu.

Baigus spausti sultis išrinktas sulčiaspaudės dalis reikia išplauti tekančiu vandeniu. Ypač svarbu švariai išvalyti sietelį bei šepetį, kad juose neliktų įstrigusių vaisių ir daržovių likučių. Mūsų bandymai parodė, kad ši procedūra užtrunka ne ilgiau nei 30 sekundžių.

Išvados

Atrodo įminėme „Kuvings EVO820“ sėkmės paslaptį! Ir dėl visko „kalta“ didelio skersmens sulčiaspaudės maitinimo anga. Tokios didelės mes dar nebuvome matę! Atlikę testus, mes supratome, kodėl to nepadarė kiti gamintojai. Vienas iš pažiūros smulkus patobulinimas sukėlė ištisą įvykių grandinę ir privertė sulčiaspaudės konstruktorius sugrįžti prie braižymo lentų bei kurti prietaisą praktiškai nuo nulio. Tačiau šios pastangos nenuėjo veltui. Naudojant „Kuvings EVO820“ pasigaminti mėgstamų sulčių – vaikiškai paprasta. Pagaliau turime sulčiaspaudę, kuri nerinks dulkių virtuvės spintos kampelyje! Dėl ypač lengvos priežiūros ja malonu naudotis kiekvieną dieną.

Komentarai

COMMENTS