JURA P.E.P. – technologija, kuri išlaisvina kavos aromatą

JURA P.E.P. – technologija, kuri išlaisvina kavos aromatą

Magiškas kavos aromatas – kartą patyrus, jo nebeįmanoma pamiršti. Kur glūdi tobulo gėrimo paslaptis? Panašu, kad JURA kavos aparatų kūrėjai žino atsakymą į šį klausimą.

Naujų JURA kavos aparatų testai, kurios atliko TECHNORAMA darbuotojai, pakrypo visai neplanuota kryptimi. Galimybių aptarimas ir valdymo sistemų bandymai staiga nutrūko, kai tik į mažą puodelį nukrito pirmasis „espresso“ porcijos lašas. Pasklido nepakartojamas aromatas, kuris privertė pamiršti viską pasaulyje. Įrangos testai peraugo, į gėrimų degustaciją, o ši – į jaukų pokalbį su garuojančiu, aksominio skonio kavos puodeliu rankoje.

Išgauti kerintį kavos aromatą išties nelengva. Ypač, kai verdame nedideliu vandens kiekiu pasižyminčius gėrimus – „espresso“ ar „ristretto“. Tradiciniuose virimo aparatuose maltos kavos kontaktas su vandeniu užtrunka vos kelias sekundes ir aromatas tiesio nespėja atsiskleisti.

JURA

Mūsų išbandytuose JURA kavos virimo mašinose yra naudojama pulsinės ekstrakcijos technologija (angl. „Pulse Extraction Process“ arba P.E.P.“. Joje naudojamas vandens srauto kontrolės mechanizmas gerokai prailgina vandens ir kavos sąlyčio laiką. Atlikti bandymai padėjo įvertinti tokio sprendimo privalumus.

Gėrimo gamybos pradžioje maltos kavos porcija yra sudrėkinama nedideliu karšto vandens kiekiu, kuris pritaikomas prie porcijos dydžio. Kava ima rasoti, atverdama kelią aromato sklaidai. Po kelių akimirkų maltas pupeles užlieka trumpa karšto vandens banga, kuri apgobia kiekvieną kavos kruopelę. Po jos seka antra ir trečia: trumpi, bet intensyvūs impulsai išlaisvina aromato ir skonio komponentus, ir į kavos puodelį išteka kremine puta pasipuošusio gėrimo porcija.

Pasibaigus kavos virimo procesui, panaudotos kavos pupelės nukreipiama į atliekoms skirtą talpą, jai iš paskos atskuba aukšto slėgio stumiama sistemoje likusio vandens srovė, kuri išvalo įrenginį ir paruošia jį naujoms užduotims.

Įsitikinome, kad JURA kavos aparatuose naudojama P.E.P. technologija puikiai tinka visų rūšių bei apskrudimo lygių pupelėms. Iš jų pagaminti gėrimai įgauna savitą, išskirtinį, bet visada nepriekaištingą skonį.

Komentarai

COMMENTS