Caso SV900 SousVide Center: verdame maistą vakuume!

Caso SV900 SousVide Center: verdame maistą vakuume!


Naujausia kaina: €

 

Vakuumas virtuvėje turi ne vieną pritaikymo būdą. Jį naudojame norėdami ilgam išsaugoti maisto produktus. Tačiau vakuumas puikiai tinka ir maistui gaminti. Toks ruošos būdas turi prancūzišką pavadinimą „sous vide“. Jis pirmą kartą aprašytas dar XVIII a., o XX a. II pusėje „sous vide“ prisiminė ir ištobulino geriausi prancūzų ir amerikiečių virėjai.

Naudojant vakuuminį ruošos būdą maisto produktai – mėsa, žuvis arba daržovės – yra sudedami į hermetišką karščiui atsparų plastikinį maišelį, iš kurio ištraukiamas oras. Maišelis įdedamas į karštą, bet neverdantį (dažniausiai – nuo 55 iki 60 °C) vandenį ir ten laikomas gerokai ilgiau, nei verdant įprastu būdu. Kartais patiekalo tenka laukti net dvi paras, tačiau dažniausiai pakanka 1–6 valandų. „Sous vide“ metodas leidžia išvengti pervirimo. Maisto produktai išlaiko natūralų aromatą, būna labai minkšti ir sultingi.

Caso SV900 SousVide Center_1Išbandę „Caso SV900 SousVide Center“ įsitikinome, kad gaminti maistą vakuume daug paprasčiau, nei mums atrodė iš pirmo žvilgsnio. Mat šis įrenginys beveik viską padaro už mus. Pradžioje į specialų maišelį įdėjome marinuotos žuvies išpjovą su prieskoniais ir, naudodami „Caso“ vakuumatorių, ištraukėme iš jo visą orą. Tada į virimo talpą įpylėme vandens ir nustatėme reikiamą temperatūrą. Vandeniui įšilus iki reikiamo lygio, įdėjome maišelį – vienu metu SV900 gali virti net penkias porcijas.

Prietaisas sugeba palaikyti pastovią (30–90 °C) vandens temperatūrą 0,1 °C tikslumu. Tai labai svarbu, nes nukrypus vos pora laipsnių, „sous vide“ metodu gaminamą patiekalą galima visiškai sugadinti.

Bandymo rezultatais likome labai pa­tenkin­ti – tokios skanios ir sultingos žuvytės dar niekada nebuvome ragavę. Ji tiesiog tirpsta burnoje! Mat ruošiant maistą vakuume mėsos ir žuvies audiniai yra „suplėšomi“ į pavienes skaidylas: užtikrinama nepakartojama patiekalo faktūra, skonis ir aromatas.

Komentarai

COMMENTS