BIGGRILL: naujos „kamado“ kepsninės

BIGGRILL: naujos „kamado“ kepsninės

Nauja – tai gerai užmiršta sena. Moliniai „kamado“ tipo keptuvai, kurie pastaraisiais metais užkariavo visą pasaulį, mena jau 3 tūkst. metų istoriją! Būtent tuomet buvo pagaminti moliniai kepimo indai, kuriuos archeologai aptiko Kinijos teritorijoje.

Bėgant laikui, jie keitėsi, tobulėjo ir pasiekė kitus kraštus. Atsirado daugybė skirtingų variantų. Pavyzdžiui, Japonijoje išpopuliarėjo nedidelė, anglimi kūrenama „mushikamado“ krosnis su masyviu nuimamu dangčiu ir sklendėmis, leidžiančiomis tiksliai reguliuoti maisto ruošos temperatūrą. Joje buvo plikomi ryžiai ir ruošiami kiti patiekalai.

Keramikinės krosnys Azijoje naudojamos jau 3 tūkst. metų!

Po Antrojo pasaulinio karo „mushikamado“ universalumą įvertino Japonijoje dislokuoti amerikiečių kariai. Baigę tarnybą jie egzotišką prietaisą parsivežė namo. Amerikoje jis paplito „kamado“ pavadinimu. Išvertus iš japonų kalbos šis žodis reiškia viryklę arba krosnį.

Tradicinės Rytų virtuvės atstovas Vakarų pasaulyje akimirksniu pasijuto kaip namuose. Dėl storų keraminių sienelių kamado išlaiko pastovų karštį, todėl puikiai tinka patiems įvairiausiems patiekalams ruošti.

Kepsniams, žuviai ir daržovėms kamado suteikia nepakartojamą dūmo aromatą. Dėl per šimtmečius beveik nepakitusios kupolo formos, oras tolygiai cirkuliuoja viduje, ir maistas kepa taip greitai, kad akimirksniu pasidengia traškia plutele, o vidus išlieka minkštas ir sultingas.

Kamado visai nebijo karščio. Reguliuojant pro sklendes patenkantį oro srautą, galima pasiekti net 400 °C temperatūrą! Todėl su kamado galite išsikepti itališkos picos ar tradicinės lietuviškos duonos! Be to, šis įrenginys atstoja ir maisto rūkyklą…

Apie kamado kepsnines galima pasakoti labai ilgai, tačiau nusprendėme patys savo akimis įsitikinti, ką jos sugeba, iš išbandėme net keturis skirtingų dydžių BIGGRILL KAMADO modelius, kurie visai neseniai pasiekė TECHNORAMA parduotuves.


  1. BIGGRILL KAMADO Mini – 40 cm:
  2. BIGGRILL KAMADO Medium – 46 cm:
  3. BIGGRILL KAMADO Maxi – 55 cm:
  4. BIGGRILL KAMADO Pro – 61 cm:

Kaip veikia BIGGRILL KAMADO?

BIGGRILL KAMADO kepsninė kūrenama medžio anglimi, kurią sudedame į korpuso apačioje esančią ugniadėžę. Vienos anglies porcijos pakanka maždaug pusdieniui. Užkūrus ugnį keptuvas įkaista per mažiau nei 15 minučių.

Atlošiamame dangtyje įmontuotas termometras leidžia stebėti kepimo temperatūrą. Ją galima keisti reguliuojant į vidų patenkančio ir išeinančio oro srautą. Keraminis paviršius išlieka pakankamai vėsus. Jis nebijo staigių temperatūros pokyčių, neskilinėja ir nepraranda izoliacinių savybių. Be to, jį labai lengva valyti.

Kokią kepsninę pasirinkti?

BIGGRILL siūlo net keturias skirtingų dydžių kamado kepsnines, kurių skersmuo siekia nuo 40 iki 61 cm. Bandymų metu įsitikinome, kad ypatinga keraminė konstrukcija užtikrina visiškai vienodas maisto ruošos sąlygas, ir jos nepriklauso nuo modelio matmenų. Todėl galite drąsiai rinktis tą BIGGRILL kepsninę, kurios dydis geriausiai atitinka jūsų poreikius:

KAMADO Mini – mažiausia BIGGRILL kepsninė

 

  • BIGGRILL KAMADO Mini – 40 cm

    Kompaktiška ir lengvai kepsninė, kuri taps ištikimu bendražygiu išvykose į gamtą! Tai puikus sprendimas turintiems nedidelę terasą ir norintiems pasimėgauti sultingais kepsniais.

  • BIGGRILL KAMADO Medium – 46 cm

    Su šia kepsnine paruošite skanaus maisto visai šeimai ar draugų kompanijai. Ją rekomenduojame tiems, kurie turi nuosavą kiemą ar didelę terasą.

BIGGRILL KAMADO Medium ir KAMADO Maxi

  • BIGGRILL KAMADO Maxi – 55 cm

    Itin talpi kepsninė, kurią verta rinktis, jei dažnai leidžiate laiką dideliame draugų ar bendradarbių būryje.

  • BIGGRILL KAMADO Pro – 61 cm

    Tai didžiausias BIGGRILL modelis, sukurtas tikriems profesionalams! Puikiai tinka barams, restoranams ir visur, kur reikia ruošti patiekalus didelėms žmonių grupėms.

BIGGRILL KAMADO Pro

Keturi maisto ruošos būdai

BIGGRILL KAMADO – universalus keptuvas. Jis leidžia išbandyti skirtingus maisto ruošos būdus:

Tiesioginis kepimas

Jis gerai pažįstamas visiems grilių ir kepsninių savininkams. Tiesioginis kepimas naudojamas itin dažnai. Maistas gaminamas ant atviros ugnies, ruošiant populiarius patiekalus: mėsainius, kebabus ar kepsniai. Šis maisto ruošos būdas yra pakankamai greitas – priklausomai nuo patiekalo rūšies užtrunka iki 30 minučių.

Tiesioginio kepimo metu maistas greitai apskrunda, pasidengia traškia plutele ir sulaiko sultis. Apskrudintą maistą galima perkelti ant aukštesnių grilio grotelių, kad jis nesudegtų. Šiuo kepimo būdu galima paruošti ir kepsnio garnyrą – apskrudintas daržoves.

Netiesioginis kepimas

Tai ruošos būdas, kai maistas gaminamas panaudojant atspindėtą karštį. Jis primena skrudinimą krosnyje. Naudojant netiesioginį kepimą BIGGRILL kepsninės negalima dažnai varstyti. Mėsa ar kiti patiekalai neturėtų būti dedami ant tiesioginio karščio šaltinio, išskyrus tuos atvejus, kai jo temperatūra yra labai maža ir artima atspindėtai šilumai. Lengviausia maistą nuo tiesioginio karščio apsaugoti apsaugoti naudojant specialų keraminį padą – deflektorių, kurį galima įsigyti papildomai.

Netiesioginis kepimas puikiai tinka ruošiant didelius mėsos gabalus ir trunka nuo kelių net iki keliolikos valandų. Per tą laiką pasiskirsto tolygiai, ir kalakutas, ėriukas ar masyvus kepsnys įgyja vienodą temperatūrą, kurią verta kontroliuoti naudojant elektroninį termometrą-zondą.

Termometras ir oro cirkuliavimą reguliuojančios sklendės leidžia labai tiksliai kontroliuoti kepimo temperatūrą

Maisto rūkymas

Kiekvienas gurmanas žino ir dievina natūraliai rūkyto maisto skonį! Su BIGGRILL galite labai nesunkiai išrūkyti žuvį, kumpį ar net baltas varškės sūrį. Tokių skanumynų, kurie nustebins namiškius ir svečius, nerasitė nė vienoje parduotuvėje!

Maisto rūkymas gali vykti tik lauke. Procedūra trunka kelias valandas. Rūkymui naudojamos kietmedžio drožlės. Žarijas uždenkite deflektoriumi, kad maistas negautų tiesioginio karščio. Naudodami sklendes, temperatūrą turite sureguliuoti, kad ji siektų 105–135 °C.

Kepimas krosnyje

Naudodami BIGGRILL skirtą plokščią kepimo akmenį, galite kepti tarsi tikroje krosnyje! Sferinis KAMADO gaubtas veikia lygiai taip pat kaip krosnies skliautas, o kepimo temperatūra dėl keraminių sienelių išlieka pastovi visą maisto ruošos laiką.

Galite kepti ir mėgautis namine pica, duona ar puriais pyragais. Kepimo akmuo suformuoja traškią plutelę, kurios neįmanoma išgauti kepant maistą įprastoje elektrinėje orkaitėje.

BIGGRILL KAMADO su keraminiu kepimo akmeniu lengvai atstoja kaimišką krosnį

Naudingi priedai

BIGGRILL siūlo ne tik kepsnines, bet ir jiems skirtus priedus, kurie dar labiau išplečia KAMADO galimybes. Priedai yra pritaikyti konkretiems modeliams, todėl juos reikia rinktis atsižvelgiant į jūsų kepsninės dydį:

1. Daugiafunkcė dviejų zonų kepimo sistema. Šis priedas leidžia vienu metu gaminti maistą skirtingame aukštyje ir naudojant skirtingą temperatūrą. Pamėgtus patiekalus galite kepti ant tiesioginės ir netiesioginės kaitros.
2. Viršutinės nerūdijančiojo plieno grotelės. Jos padeda taupyti laiką, nes leidžia vienu metu ruošti kelis didelius patiekalus, išnaudojant visą kepsninės plotą. Grotelės pagamintos iš nerūdijančiojo plieno.
3. Plokščias kepimo akmuo. Šis priedas BIGGRILL kepsninę paverčia tikra krosnimi. Su juo galite išsikepti picą, duoną, pyragą ar blynus!
4. Keraminis karščio deflektorius. Apsaugo maistą nuo tiesioginės kaitros, todėl patiekalai ruošiami naudojant nuo sienelių atspindėtą karštį. Puikiai tinka ruošiant didelius produktus ir rūkant mėsą bei žuvį žemoje temperatūroje.
5. Ketaus grotelės, skirtos daugiafunkcei dviejų zonų sistemai. Dėl storo metalo kepimo paviršius ilgiau išlieka karštas. Ant jo galite kepti daugybę skirtingų patiekalų, pavyzdžiui, mėsą ir daržoves.
6. Nerūdijančiojo plieno žnyplės. Su jomis kepimo metu lengvai uždėsite, nuimsite ir pakelsite KAMADO groteles.
7. Apsauginis kepsninės uždangalas. Izoliuoja kepsninę nuo neigiamo aplinkos poveikio.

 

COMMENTS