bg_bi_top2

Kaip išsirinkti orkaitę?

Orkaitė – vienas svarbiausių virtuvės elementų. Šioje apžvalgoje apžvelgsime orkaičių tipus ir padėsime išsirinkti tinkamiausią modelį.

Kaip išsirinkti orkaitę?

Orkaitė – vienas svarbiausių virtuvės elementų. Šioje apžvalgoje apžvelgsime orkaičių tipus ir padėsime išsirinkti tinkamiausią modelį.

Dydis ir talpa

Įmontuojamos orkaitės yra pritaikytos standartinėms 60 centimetrų pločio virtuvės spintelėms, tačiau jos skiriasi aukščiu. Galime rinktis orkaičių modelius, kurių aukštis siekia nuo 45 iki 90 centimetrų.
term built-in

Kompaktinės
orkaitės

Kompaktoškos orkaitės puikiai tiks nedidelei virtuvei, kurioje kiekvienas erdvės centimetras yra aukso vertės. Tokio tipo prietaisai išsiskiria nedideliu aukščiu (45 cm) ir talpa (35-50 l), ir nesunkiai patenkina 1-2 asmenų šeimos poreikius.

term built-in

Nestandartinio
dydžio orkaitės

45 cm pločio modeliai leidžia ypač lanksčiai išnaudoti nedidelės virtuvės potencialą. Mat šalia tokio prietoso baldų nišoje galima sumontuoti papildomą spintelę arba stalčius.

term built-in

Standartinio
dydžio orkaitės

60 cm aukščio orkaitės – pačios universaliausios. Tokio dydžio orkaitės pasižymi 60-80 l talpa. Su ja paruošite maistą 3-4 asmenų šeimai. Dėl palyginti nedidelių matmenų standartinė orkaitė nesunkiai įsitenka į vidutinio dydžio virtuvę.

term built-in

Dvigubos
orkaitės

Puikus sprendimas didelei šeimai ir maisto ruošą mėgstantiems žmonėms. 90 cm aukščio prietaisas leidžia ruošti didelius maisto kiekius arba kelis patiekalus vienu metu. Jeigu norite dvigubą orkaitę sumontuoti po stalviršiu, rinkitės iki 72 cm aukščio modelį.

Dydis ir talpa

Įmontuojamos orkaitės yra pritaikytos standartinėms 60 centimetrų pločio virtuvės spintelėms, tačiau jos skiriasi aukščiu. Galime rinktis orkaičių modelius, kurių aukštis siekia nuo 45 iki 90 centimetrų.
term built-in

Kompaktinės orkaitės

Kompaktoškos orkaitės puikiai tiks nedidelei virtuvei, kurioje kiekvienas erdvės centimetras yra aukso vertės. Tokio tipo prietaisai išsiskiria nedideliu aukščiu (45 cm) ir talpa (35-50 l), ir nesunkiai patenkina 1-2 asmenų šeimos poreikius.

term built-in

Nestandartinio dydžio orkaitės

45 cm pločio modeliai leidžia ypač lanksčiai išnaudoti nedidelės virtuvės potencialą. Mat šalia tokio prietoso baldų nišoje galima sumontuoti papildomą spintelę arba stalčius.

term built-instandard m

Standartinio dydžio orkaitės

60 cm aukščio orkaitės – pačios universaliausios. Tokio dydžio orkaitės pasižymi 60-80 l talpa. Su ja paruošite maistą 3-4 asmenų šeimai. Dėl palyginti nedidelių matmenų standartinė orkaitė nesunkiai įsitenka į vidutinio dydžio virtuvę.

term built-in

Dvigubos orkaitės

Puikus sprendimas didelei šeimai ir maisto ruošą mėgstantiems žmonėms. 90 cm aukščio prietaisas leidžia ruošti didelius maisto kiekius arba kelis patiekalus vienu metu. Jeigu norite dvigubą orkaitę sumontuoti po stalviršiu, rinkitės iki 72 cm aukščio modelį.

Elektrinė ar dujinė – kokią orkaitę pasirinkti?

Gamintojai siūlo elektrinius, dujinius ir mišrius modelius. Kokie jų privalumai ir trūkumai?
measuring

Elektrinės orkaitės

Anksčiau gamintos elektrinės orkaitės įkaisdavo lėčiau nei dujinės. Tačiau nauji modeliai aprūpinti greito įkaitinimo funkcija, kuri šį trūkumą pašalino. Elektriniai įrenginiai pasižymi plačiomis valdymo ir kepimo sąlygų kontrolės galimybėmis. Geriausi modeliai turi orkaitės viršuje ir apačioje išsidėsčiusius kaitinimo elementus, grilio funkciją bei ventiliavimo sistemą. Skirtingai komponuojant šių elementų darbą, sukuriamos optimalios sąlygos įvairiausių patiekalų ruošai. Kai kuriuose modeliuose yra žiedinis (konvekcinis) kaitinimo elementas, kurio dėka karštas oras geriau paskirstomas orkaitėje. Tai ypač aktualu kepant gaminius iš tešlos bei gaminant mėsos patiekalus.

measuring

Dujinės orkaitės ir viryklės

Neturi tokių tikslių temperatūros reguliavimo galimybių, todėl ruošoms metu maistą reikia daugiau prižiūrėti ir vartyti. Tačiau jos mažiau išdžiovina maistą ir gerai tinka troškiniams bei kitiems drėgmės reikalaujantiems patiekalams. Grilio funkcijos neturinčiuose dujinių orkaičių modeliuose, viršutinė patiekalo dalis apskrunda prasčiau negu elektrinėse orkaitėse. Vienas svarbiausių dujinių orkaičių privalumų – jų eksploatavimas kainuoja pigiau nei elektrinių įrenginių.

Elektrinė ar dujinė – kokią orkaitę pasirinkti?

Gamintojai siūlo elektrinius, dujinius ir mišrius modelius. Kokie jų privalumai ir trūkumai?
measuring

Elektrinės orkaitės

Anksčiau gamintos elektrinės orkaitės įkaisdavo lėčiau nei dujinės. Tačiau nauji modeliai aprūpinti greito įkaitinimo funkcija, kuri šį trūkumą pašalino. Elektriniai įrenginiai pasižymi plačiomis valdymo ir kepimo sąlygų kontrolės galimybėmis. Geriausi modeliai turi orkaitės viršuje ir apačioje išsidėsčiusius kaitinimo elementus, grilio funkciją bei ventiliavimo sistemą. Skirtingai komponuojant šių elementų darbą, sukuriamos optimalios sąlygos įvairiausių patiekalų ruošai. Kai kuriuose modeliuose yra žiedinis (konvekcinis) kaitinimo elementas, kurio dėka karštas oras geriau paskirstomas orkaitėje. Tai ypač aktualu kepant gaminius iš tešlos bei gaminant mėsos patiekalus.

measuring

Dujinės orkaitės ir viryklės

Neturi tokių tikslių temperatūros reguliavimo galimybių, todėl ruošoms metu maistą reikia daugiau prižiūrėti ir vartyti. Tačiau jos mažiau išdžiovina maistą ir gerai tinka troškiniams bei kitiems drėgmės reikalaujantiems patiekalams. Grilio funkcijos neturinčiuose dujinių orkaičių modeliuose, viršutinė patiekalo dalis apskrunda prasčiau negu elektrinėse orkaitėse. Vienas svarbiausių dujinių orkaičių privalumų – jų eksploatavimas kainuoja pigiau nei elektrinių įrenginių.

measuring

Elektrinės orkaitės

Anksčiau gamintos elektrinės orkaitės įkaisdavo lėčiau nei dujinės. Tačiau nauji modeliai aprūpinti greito įkaitinimo funkcija, kuri šį trūkumą pašalino. Elektriniai įrenginiai pasižymi plačiomis valdymo ir kepimo sąlygų kontrolės galimybėmis. Geriausi modeliai turi orkaitės viršuje ir apačioje išsidėsčiusius kaitinimo elementus, grilio funkciją bei ventiliavimo sistemą. Skirtingai komponuojant šių elementų darbą, sukuriamos optimalios sąlygos įvairiausių patiekalų ruošai. Kai kuriuose modeliuose yra žiedinis (konvekcinis) kaitinimo elementas, kurio dėka karštas oras geriau paskirstomas orkaitėje. Tai ypač aktualu kepant gaminius iš tešlos bei gaminant mėsos patiekalus.

measuring

Dujinės orkaitės ir viryklės

Neturi tokių tikslių temperatūros reguliavimo galimybių, todėl ruošoms metu maistą reikia daugiau prižiūrėti ir vartyti. Tačiau jos mažiau išdžiovina maistą ir gerai tinka troškiniams bei kitiems drėgmės reikalaujantiems patiekalams. Grilio funkcijos neturinčiuose dujinių orkaičių modeliuose, viršutinė patiekalo dalis apskrunda prasčiau negu elektrinėse orkaitėse. Vienas svarbiausių dujinių orkaičių privalumų – jų eksploatavimas kainuoja pigiau nei elektrinių įrenginių.

Elektrinių orkaičių tipai

Orkaitės gerokai skiriasi savo galimybėmis. Todėl renkantis šį prietaisą, verta apsvarstyti savo poreikius: vieniems vartotojams pakaks tradicinio modelio, o kitiems prireiks viso funkcijų sąrašo.

Elektrinių orkaičių tipai

Orkaitės gerokai skiriasi savo galimybėmis. Todėl renkantis šį prietaisą, verta apsvarstyti savo poreikius: vieniems vartotojams pakaks tradicinio modelio, o kitiems prireiks viso funkcijų sąrašo.
layout

Tradicinės orkaitės

Šie prietaisai turi viršutinį ir apatinį kaitinimo elementą. Darbo metu karštas oras kyla į viršų. Todėl susiformuoja skirtingos karščio zonos, kurias galima panaudoti tradiciniams kepiniams ir patiekalams.

layout

Orkaitės su ventiliatoriais

Šiuose įrenginiuose įdiegta oro cirkuliavimo sistema užtikrina vienodą temperatūrą visame orkaitės tūryje. Tai leidžia trečdaliu sumažinti orkaitės įkaitinimo bei kepimo laiką. Ventiliatorius praverčia ruošiant patiekalus, kurių gamybai reikalinga vienoda temperatūra.

layout

Daugiafunkcės orkaitės

Tai orkaitės su ventiliatoriais, turinčios tokias papildomas funkcijas kaip kepimas ant grotelių, atšildymas ir terminis kepimas. Daugiafunkcės orkaitės užtikrina veiksmingesnį karšto oro cirkuliavimą, todėl maistas vienodai iškepa ir apskrunda.

layout

Kombinuotosios garinės orkaitės

Šiam tipui priskiriamos daugiafunkcės orkaitės, aprūpintos maisto gaminimo programomis, naudojančiomis garus arba karštį ir garus. Garinės orkaitės pašalina elektriniams prietaisams būdingą trūkumą – jos palaiko reikiamą drėgnumo lygį ir padeda išsaugoti patiekalo sultingumą. Garo programų dėka galėsime išsikepti duonos su auksine plutele ir paruošti minkštos vištienos su traškiu paviršiumi.

layout

Tradicinės orkaitės

Šie prietaisai turi viršutinį ir apatinį kaitinimo elementą. Darbo metu karštas oras kyla į viršų. Todėl susiformuoja skirtingos karščio zonos, kurias galima panaudoti tradiciniams kepiniams ir patiekalams.

layout

Orkaitės su ventiliatoriais

Šiuose įrenginiuose įdiegta oro cirkuliavimo sistema užtikrina vienodą temperatūrą visame orkaitės tūryje. Tai leidžia trečdaliu sumažinti orkaitės įkaitinimo bei kepimo laiką. Ventiliatorius praverčia ruošiant patiekalus, kurių gamybai reikalinga vienoda temperatūra.

layout

Daugiafunkcės orkaitės

Tai orkaitės su ventiliatoriais, turinčios tokias papildomas funkcijas kaip kepimas ant grotelių, atšildymas ir terminis kepimas. Daugiafunkcės orkaitės užtikrina veiksmingesnį karšto oro cirkuliavimą, todėl maistas vienodai iškepa ir apskrunda.

layout

Kombinuotosios garinės orkaitės

Šiam tipui priskiriamos daugiafunkcės orkaitės, aprūpintos maisto gaminimo programomis, naudojančiomis garus arba karštį ir garus. Garinės orkaitės pašalina elektriniams prietaisams būdingą trūkumą – jos palaiko reikiamą drėgnumo lygį ir padeda išsaugoti patiekalo sultingumą. Garo programų dėka galėsime išsikepti duonos su auksine plutele ir paruošti minkštos vištienos su traškiu paviršiumi.

Orkaitės priežiūra

Palaikyti švarą orkaitėje būtina, tačiau tai gali pareikalauti daug laiko ir pastangų. Laimei, gamintojai sukūrė kelis skirtingus metodus, gerokai palengvinančius orkaitės priežiūrą:
term built-in

Garinis valymas

Šis būdas naudoja palyginti neaukštą temperatūrą. Prieš pasirinkdami valymo garu programą, į specialią talpą orkaitėje įpilkite stiklinę vandens. Procedūros metu garai atpalaiduoja priskretusius maisto likučius, kuriuos nesunku nuvalyti šluoste.

term built-in

Keraminė danga

Orkaitės sienelės padengiamos lygiu emalės sluoksniu, užkertančiu kelią nešvarumų sankaupoms. Riebalus ir degėsius galima nesunkiai pašalinti šluoste ir nedideliu valymo priemonės kiekiu.

term built-in

Katalitinis valymas

Įkaitinus orkaitę iki 220 °C suaktyvinama katalitinė sienelių danga. Ji oksiduoja riebalų likučius ir paviršius tampa švarus.

term built-in

Pirolitinis valymas

Naudojant šį valymo metodą orkaitė įkaista iki 500 °C – visi likučiai ir riebalai pavirsta pelenais, kuriuos galima pašalinti paprasta šluoste.

Orkaitės priežiūra

Palaikyti švarą orkaitėje būtina, tačiau tai gali pareikalauti daug laiko ir pastangų. Laimei, gamintojai sukūrė kelis skirtingus metodus, gerokai palengvinančius orkaitės priežiūrą:
term built-in

Garinis valymas

Šis būdas naudoja palyginti neaukštą temperatūrą. Prieš pasirinkdami valymo garu programą, į specialią talpą orkaitėje įpilkite stiklinę vandens. Procedūros metu garai atpalaiduoja priskretusius maisto likučius, kuriuos nesunku nuvalyti šluoste.

term built-in

Keraminė danga

Orkaitės sienelės padengiamos lygiu emalės sluoksniu, užkertančiu kelią nešvarumų sankaupoms. Riebalus ir degėsius galima nesunkiai pašalinti šluoste ir nedideliu valymo priemonės kiekiu.

term built-in

Katalitinis valymas

Įkaitinus orkaitę iki 220 °C suaktyvinama katalitinė sienelių danga. Ji oksiduoja riebalų likučius ir paviršius tampa švarus.

term built-in

Pirolitinis valymas

Naudojant šį valymo metodą orkaitė įkaista iki 500 °C – visi likučiai ir riebalai pavirsta pelenais, kuriuos galima pašalinti paprasta šluoste.

Orkaitės priežiūra

Palaikyti švarą orkaitėje būtina, tačiau tai gali pareikalauti daug laiko ir pastangų. Laimei, gamintojai sukūrė kelis skirtingus metodus, gerokai palengvinančius orkaitės priežiūrą:
term built-in

Garinis valymas

Šis būdas naudoja palyginti neaukštą temperatūrą. Prieš pasirinkdami valymo garu programą, į specialią talpą orkaitėje įpilkite stiklinę vandens. Procedūros metu garai atpalaiduoja priskretusius maisto likučius, kuriuos nesunku nuvalyti šluoste.

term built-in

Keraminė danga

Orkaitės sienelės padengiamos lygiu emalės sluoksniu, užkertančiu kelią nešvarumų sankaupoms. Riebalus ir degėsius galima nesunkiai pašalinti šluoste ir nedideliu valymo priemonės kiekiu.

term built-in

Katalitinis valymas

Įkaitinus orkaitę iki 220 °C suaktyvinama katalitinė sienelių danga. Ji oksiduoja riebalų likučius ir paviršius tampa švarus.

term built-in

Pirolitinis valymas

Naudojant šį valymo metodą orkaitė įkaista iki 500 °C – visi likučiai ir riebalai pavirsta pelenais, kuriuos galima pašalinti paprasta šluoste.

Viena orkaitė – vietoje dviejų

Ką daryti, jei mėgstate gaminti maistą, bet jūsų norus riboja mažas virtuvės dydis? Tokiais atvejais į pagalbą atskuba naujausi gamintojų sprendimai, leidžiantys vienoje orkaitėje gaminti kelis skirtingus patiekalus.
measuring

Zonavimo funkciją turinčios orkaitės (gamintojai jas vadina skirtingais pavadinimais – „Dual Cool“, „Split & Cook“ ir pan,) leidžia prietaiso tūrį padalyti į dvi izoliuotas dalis, veikia nepriklausomai viena nuo kitos.

Vartotojas gali ruošti patiekalus, naudodamas skirtingus temperatūrinius režimus, be to, zonavimo funkcija rūpinasi, kad skirtingų maisto produktų kvapai nesimaišytų tarpusavyje.

Ruošiant didelės apimties patiekalus horizontalią pertvarą, kuri skiria orkaitės zonas, galima išimti.

Viena orkaitė – vietoje dviejų

Ką daryti, jei mėgstate gaminti maistą, bet jūsų norus riboja mažas virtuvės dydis? Tokiais atvejais į pagalbą atskuba naujausi gamintojų sprendimai, leidžiantys vienoje orkaitėje gaminti kelis skirtingus patiekalus.
measuring

Zonavimo funkciją turinčios orkaitės (gamintojai jas vadina skirtingais pavadinimais – „Dual Cool“, „Split & Cook“ ir pan,) leidžia prietaiso tūrį padalyti į dvi izoliuotas dalis, veikia nepriklausomai viena nuo kitos.

Vartotojas gali ruošti patiekalus, naudodamas skirtingus temperatūrinius režimus, be to, zonavimo funkcija rūpinasi, kad skirtingų maisto produktų kvapai nesimaišytų tarpusavyje.

Ruošiant didelės apimties patiekalus horizontalią pertvarą, kuri skiria orkaitės zonas, galima išimti.

Integruota mikrobangų krosnelė

Orkaitė su mikrobangų funkcija – puikus pasirinkimas mažai ar vidutinio dydžio virtuvei, nes dvi funkcijas atliekantis įrenginys leidžia sutaupyti nemažai vietos.
mikrobange integruota

Orkaitė su integruota mikrobangų krosnele ypač tinka tiems, kurie šiuos prietaisus naudoja palyginti retai arba mėgsta ekseprimentuoti virtuvėje.

Tokio tipo prietaisai leidžia lanksčiai derinti du maisto gaminimo būdus, naudoti skirtingus kepimo režimus ir turi bendrą valdymo skydelį.

Gamintojai siūlo skirtingų dydžių orkaites su mikrobangų funkcija, tačiau renkantis tokį sprendimą, reikia atminti, kad mikrobangų funkciją turintys modeliai yra brangesni už įprastus. 

Integruota mikrobangų krosnelė

Orkaitė su mikrobangų funkcija – puikus pasirinkimas mažai ar vidutinio dydžio virtuvei, nes dvi funkcijas atliekantis įrenginys leidžia sutaupyti nemažai vietos.
mikrobange integruota

Orkaitė su integruota mikrobangų krosnele ypač tinka tiems, kurie šiuos prietaisus naudoja palyginti retai arba mėgsta ekseprimentuoti virtuvėje.

Tokio tipo prietaisai leidžia lanksčiai derinti du maisto gaminimo būdus, naudoti skirtingus kepimo režimus ir turi bendrą valdymo skydelį.

Gamintojai siūlo skirtingų dydžių orkaites su mikrobangų funkcija, tačiau renkantis tokį sprendimą, reikia atminti, kad mikrobangų funkciją turintys modeliai yra brangesni už įprastus. 

Receptų knygos ir automatinis kepimas

Pažangiausios orkaitės yra aprūpintos išmaniomis receptų knygomis, kurios padeda parinkti optimalią temperatūrą ir ruošos trukmę.
measuring

Tereikia valdymo skydelyje išsirinkti pageidaujamą patiekalą ir orkaitė automatiškai nustatys reikiamas maisto gaminimo nuostatas bei programas.

Naudodama kepimo zondą išmanioji orkaitė gali kontroliuoti visą patiekalo ruošos eigą, stebėdama tempertūrą, kontroliodama karšti, pagalbinių funkcijų darbą ir laiką.

Receptų knygos ir automatinis kepimas

Pažangiausios orkaitės yra aprūpintos išmaniomis receptų knygomis, kurios padeda parinkti optimalią temperatūrą ir ruošos trukmę.
measuring

Tereikia valdymo skydelyje išsirinkti pageidaujamą patiekalą ir orkaitė automatiškai nustatys reikiamas maisto gaminimo nuostatas bei programas.

Naudodama kepimo zondą išmanioji orkaitė gali kontroliuoti visą patiekalo ruošos eigą, stebėdama tempertūrą, kontroliodama karšti, pagalbinių funkcijų darbą ir laiką.

Naudingos orkaičių funkcijos

Prieš pradėdami rinktis konkretų modelį, išsiaiškinkime, kokio dydžio prietaisą galėsime pastatyti savo virtuvėje:
techno

Ventiliatorius – užtikrina vienodą temperatūrą orkaitės viduje ir trečdaliu sutrumpina patiekalo gaminimo laiką.

Greito įkaitimo funkcija – sutrumpina elektrinės orkaitės parengimo laiką: iki 200ºC temperatūros ji įkaista per 5-6 minutes.

 Konvekcinis (žiedinis) kaitinimo elementas leidžia greitai atšildyti šaldytus produktus ir pašildyti jau pagamintus patiekalus. Ši funkcija ypatingai naudinga, kepant gaminius iš tešlos, kadangi tešla labiau iškyla. Galima gaminti keletą skirtingų patiekalų iš karto.

 Kepimo ant grotelių funkcija (grilis) – leidžia mėgautis apskrudusiu maistu.

 Kepimas garuose – idealus būdas gaminti sveiką maistą, sumažinant patiekalo ruošai reikalingų riebalų kiekį. Gaminimo metu nesusimaišo patiekalų kvapai, maistas nepridega, vidus išlieka sultingas, o paviršius traškus.

 Termometras-zondas – leidžia nuolat stebėti patiekalo temperatūrą, neatidarant orkaitės durelių. Ypatingai praverčia gaminant kepsnius.

 Laikmatis – pasibaigus nustatytam laikui, orkaitė garsiniu signalu praneša apie baigtą darbą ir išsijungia.

 Teleskopiniai bėgeliai – jų dėka be vargo ištrauksime sunkius patiekalus iš įkaitusios orkaitės.

 Vidaus apšvietimas – leidžia patogiai stebėti maisto ruošos eigą.

 Trigubas durelių stiklas – jo dėka orkaitės paviršius visada išlieka vėsus. Tai ypač svarbu, jei namuose yra mažų vaikų ir naminių gyvūnų.

 Užraktas nuo vaikų – užblokuoja netyčinį orkaitės durelių atidarymą maisto ruošos metu.

Naudingos orkaičių funkcijos

Prieš pradėdami rinktis konkretų modelį, išsiaiškinkime, kokio dydžio prietaisą galėsime pastatyti savo virtuvėje:
techno

Ventiliatorius – užtikrina vienodą temperatūrą orkaitės viduje ir trečdaliu sutrumpina patiekalo gaminimo laiką.

Greito įkaitimo funkcija – sutrumpina elektrinės orkaitės parengimo laiką: iki 200ºC temperatūros ji įkaista per 5-6 minutes.

 Konvekcinis (žiedinis) kaitinimo elementas leidžia greitai atšildyti šaldytus produktus ir pašildyti jau pagamintus patiekalus. Ši funkcija ypatingai naudinga, kepant gaminius iš tešlos, kadangi tešla labiau iškyla. Galima gaminti keletą skirtingų patiekalų iš karto.

 Kepimo ant grotelių funkcija (grilis) – leidžia mėgautis apskrudusiu maistu.

 Kepimas garuose – idealus būdas gaminti sveiką maistą, sumažinant patiekalo ruošai reikalingų riebalų kiekį. Gaminimo metu nesusimaišo patiekalų kvapai, maistas nepridega, vidus išlieka sultingas, o paviršius traškus.

 Termometras-zondas – leidžia nuolat stebėti patiekalo temperatūrą, neatidarant orkaitės durelių. Ypatingai praverčia gaminant kepsnius.

 Laikmatis – pasibaigus nustatytam laikui, orkaitė garsiniu signalu praneša apie baigtą darbą ir išsijungia.

 Teleskopiniai bėgeliai – jų dėka be vargo ištrauksime sunkius patiekalus iš įkaitusios orkaitės.

 Vidaus apšvietimas – leidžia patogiai stebėti maisto ruošos eigą.

 Trigubas durelių stiklas – jo dėka orkaitės paviršius visada išlieka vėsus. Tai ypač svarbu, jei namuose yra mažų vaikų ir naminių gyvūnų.

 Užraktas nuo vaikų – užblokuoja netyčinį orkaitės durelių atidarymą maisto ruošos metu.

Buitinės technikos gidas

Norint tinkamai išsirinkti buitinę techniką, būtina žinoti svarbiausius kriterijus, kurie leistų susigaudyti pasiūlymų gausoje. Todėl mes paruošėme informaciją, kuri padės įvertinti skirtingų modelių galimybes.
icon_10_2

Šaldytuvai

Ieškote naujos šaldymo įrangos? Šis gidas pasakos, į ką atkreipti dėmesį ją renkantis.

icon_10_2

Orkaitės

Orkaitės būna labai skirtingos. Čia sužinosite, kaip išsirinkti tą, kuri jums tiks geriausiai.

icon_10_2

Kaitlentės

Kas geriau – dujinė ar elektrinė kaitlentė? Mes papasakosime apie jų galimybes.

icon_10_2

Indaplovės

Šį prietaisą reikia rinktis atsižvelgiant į šeimos dydį ir net jos narių kulinarinius pomėgius.

icon_10_2

Skalbyklės

Čia rasite visą reikalingą informaciją, kuri padės apsispresti, kokios skalbyklės jums reikia.

icon_10_2

Džiovyklės

Gera skalbinių džiovyklė – nepamainomas pagalbininkas, todėl ją reikia rinktis labai atsakingai.

Buitinės technikos gidas

Norint tinkamai išsirinkti buitinę techniką, būtina žinoti svarbiausius kriterijus, kurie leistų susigaudyti pasiūlymų gausoje. Todėl mes paruošėme informaciją, kuri padės įvertinti skirtingų modelių galimybes.
icon_10_2

Šaldytuvai

Ieškote naujos šaldymo įrangos? Šis gidas pasakos, į ką atkreipti dėmesį ją renkantis.

icon_10_2

Orkaitės

Orkaitės būna labai skirtingos. Čia sužinosite, kaip išsirinkti tą, kuri jums tiks geriausiai.

icon_10_2

Kaitlentės

Kas geriau – dujinė ar elektrinė kaitlentė? Mes papasakosime apie jų galimybes.

icon_10_2

Indaplovės

Šį prietaisą reikia rinktis atsižvelgiant į šeimos dydį ir net jos narių kulinarinius pomėgius.

icon_10_2

Skalbyklės

Čia rasite visą reikalingą informaciją, kuri padės apsispresti, kokios skalbyklės jums reikia.

icon_10_2

Džiovyklės

Gera skalbinių džiovyklė – nepamainomas pagalbininkas, todėl ją reikia rinktis labai atsakingai.