Logo

KEPIMO BŪDAI

Keraminė BIGGRILL kepsninė išlaisvins jūsų vaizduotę. Ji leidžia įgyvendinti drąsiausius sumanymus bei maisto ruošos eksperimentus.

Tiesioginis kepimas

Tiesioginis kepimas dažniausiai naudojamas būdas, kai maistas gaminamas ant atviros ugnies. Taip ruošiami pamėgti ir populiarūs patiekalai, tokie kaip mėsainiai, kebabai, vištienos ir mėsos kepsniai. Tiesioginio kepimo metu patiekalas greitai apskrunda ir taip sulaiko viduje esančias sultis. Kai kepsnys pasidengia plutele, jį galima perkelti ant aukštesnių grilio grotelių, kad nesudegtų. Kepti šiuo būdu paprastai užtenka apie 30 minučių.

Tokiu būdu galima paruošti ir kepsnio garnyrą – daržoves. Žinoma kepimo laikas turi būti trumpesnis nei mėsos gaminių. Kad nesudeginti daržovių, kaitrą reguliuokite grilyje įrengtomis sklendėmis. 

Netiesioginis kepimas

Maistas gaminamas panaudojant atspindėtą karštį. Jis primena skrudinimą krosnyje. Naudojant netiesioginį kepimą BIGGRILL kepsninės negalima dažnai varstyti. Mėsa ar kiti patiekalai neturėtų būti dedami ant tiesioginio karščio šaltinio, išskyrus tuos atvejus, kai jo temperatūra yra labai maža ir artima atspindėtai šilumai. Lengviausia maistą nuo tiesioginio karščio apsaugoti naudojant specialų keraminį padą – deflektorių, kurį galima įsigyti papildomai.

Netiesioginis kepimas puikiai tinka ruošiant didelius mėsos gabalus ir trunka nuo kelių net iki keliolikos valandų. Per tą laiką karštis pasiskirsto tolygiai, ir kalakutas, ėriukas ar masyvus kepsnys įgyja vienodą temperatūrą, kurią verta kontroliuoti naudojant elektroninį termometrą-zondą.

Maisto rūkymas

Kiekvienas gurmanas dievina natūraliai rūkyto maisto skonį! Su BIGGRILL galite nesunkiai išrūkyti žuvį, kumpį ar net baltas varškės sūrį. Tokių skanumynų, kurie nustebins namiškius ir svečius, nerasitė nė vienoje parduotuvėje!

Maisto rūkymas gali vykti tik lauke. Procedūra trunka kelias valandas. Rūkymui naudojamos kietmedžio drožlės. Žarijas uždenkite deflektoriumi, kad maistas negautų tiesioginio karščio. Naudodami sklendes, temperatūrą turite sureguliuoti, kad ji siektų 105-135 °C.

Kepimas krosnyje

Naudodami BIGGRILL skirtą plokščią kepimo akmenį, galite kepti tarsi tikroje krosnyje! Sferinis KAMADO gaubtas veikia lygiai taip pat kaip krosnies skliautas, o kepimo temperatūra dėl keraminių sienelių išlieka pastovi visą maisto ruošos laiką.

Galite kepti ir mėgautis namine pica, duona ar puriais pyragais. Kepimo akmuo suformuoja traškią plutelę, kurios neįmanoma išgauti kepant maistą įprastoje elektrinėje orkaitėje.

kepsnys

Tiesioginis kepimas

Tiesioginis kepimas dažniausiai naudojamas būdas, kai maistas gaminamas ant atviros ugnies. Taip ruošiami pamėgti ir populiarūs patiekalai, tokie kaip mėsainiai, kebabai, vištienos ir mėsos kepsniai. Tiesioginio kepimo metu patiekalas greitai apskrunda ir taip sulaiko viduje esančias sultis. Kai kepsnys pasidengia plutele, jį galima perkelti ant aukštesnių grilio grotelių, kad nesudegtų. Kepti šiuo būdu paprastai užtenka apie 30 minučių.

Tokiu būdu galima paruošti ir kepsnio garnyrą – daržoves. Žinoma kepimo laikas turi būti trumpesnis nei mėsos gaminių. Kad nesudeginti daržovių, kaitrą reguliuokite grilyje įrengtomis sklendėmis. 

vista

Netiesioginis kepimas

Maistas gaminamas panaudojant atspindėtą karštį. Jis primena skrudinimą krosnyje. Naudojant netiesioginį kepimą BIGGRILL kepsninės negalima dažnai varstyti. Mėsa ar kiti patiekalai neturėtų būti dedami ant tiesioginio karščio šaltinio, išskyrus tuos atvejus, kai jo temperatūra yra labai maža ir artima atspindėtai šilumai. Lengviausia maistą nuo tiesioginio karščio apsaugoti naudojant specialų keraminį padą – deflektorių, kurį galima įsigyti papildomai.

Netiesioginis kepimas puikiai tinka ruošiant didelius mėsos gabalus ir trunka nuo kelių net iki keliolikos valandų. Per tą laiką karštis pasiskirsto tolygiai, ir kalakutas, ėriukas ar masyvus kepsnys įgyja vienodą temperatūrą, kurią verta kontroliuoti naudojant elektroninį termometrą-zondą.

zuvis2

Maisto rūkymais

Kiekvienas gurmanas dievina natūraliai rūkyto maisto skonį! Su BIGGRILL galite nesunkiai išrūkyti žuvį, kumpį ar net baltas varškės sūrį. Tokių skanumynų, kurie nustebins namiškius ir svečius, nerasitė nė vienoje parduotuvėje!

Maisto rūkymas gali vykti tik lauke. Procedūra trunka kelias valandas. Rūkymui naudojamos kietmedžio drožlės. Žarijas uždenkite deflektoriumi, kad maistas negautų tiesioginio karščio. Naudodami sklendes, temperatūrą turite sureguliuoti, kad ji siektų 105-135 °C.

pica

Kepimas krosnyje

Naudodami BIGGRILL skirtą plokščią kepimo akmenį, galite kepti tarsi tikroje krosnyje! Sferinis KAMADO gaubtas veikia lygiai taip pat kaip krosnies skliautas, o kepimo temperatūra dėl keraminių sienelių išlieka pastovi visą maisto ruošos laiką.

Galite kepti ir mėgautis namine pica, duona ar puriais pyragais. Kepimo akmuo suformuoja traškią plutelę, kurios neįmanoma išgauti kepant maistą įprastoje elektrinėje orkaitėje.

BigGrill KAMADO Pro Max 26
BIGGRILL KAMADO
Pro Max 26"
66 cm
BigGrill KAMADO Pro 23,5
BIGGRILL KAMADO
Pro 23,5"
59 cm
BigGrill KAMADO Medium 21
BIGGRILL KAMADO Medium 21"
53 cm
BigGrill KAMADO Mini Jr 13
BIGGRILL KAMADO
Mini Jr 13"
33 cm
BigGrill KAMADO Pro Max 26
BIGGRILL KAMADO Pro Max 26"
66 cm
BigGrill KAMADO Medium 21
BIGGRILL KAMADO Medium 21"
53 cm
BigGrill KAMADO Pro 23,5
BIGGRILL KAMADO Pro 23,5"
59 cm
BigGrill KAMADO Mini Jr 13
BIGGRILL KAMADO Mini Jr 13"
33 cm