KEPIMO BŪDAI

Kreaminė BIGGRILL kepsninė išlaisvins jūsų vaizduotę, ji leidžia įgyvendinti pačius drąsiausius sumanymus bei maisto ruošos eksperimentus.

Tiesioginis kepimas

Tiesioginis kepimas dažniausiai mūsų naudojamas būdas, kai maistas gaminamas ant atviros ugnies. Šiuo būdu gaminami pamėgti ir populiarūs patiekalai, tokie kaip mėsainiai, kebabai, vištienos ir mėsos kepsniai. Tiesioginio kepimo metu kepsnys greitai apskrunda, pasidengia plutele ir taip sulaiko savyje sultis. Kai kepsnys pasidengia plutele galima jį perkelti ant aukštesnių grilio grotelių, kad nesudegtų. Kepti šiuo būdu paprastai užtenka apie 30 minučių

Tokiu būdu galima paruošti ir garnyrą prie kepsnio – daržoves. Žinoma kepimo laikas turi būti trumpesnis nei mėsos gaminių. Kad nesudeginti daržovių, kaitrą reguliuokite grilyje įrengtomis sklendėmis. 

Netiesioginis kepimas

Tai ruošos būdas, kai maistas gaminamas panaudojant atspindėtą karštį. Jis primena skrudinimą krosnyje. Naudojant netiesioginį kepimą BIGGRILL kepsninės negalima dažnai varstyti. Mėsa ar kiti patiekalai neturėtų būti dedami ant tiesioginio karščio šaltinio, išskyrus tuos atvejus, kai jo temperatūra yra labai maža ir artima atspindėtai šilumai. Lengviausia maistą nuo tiesioginio karščio apsaugoti apsaugoti naudojant specialų keraminį padą – deflektorių, kurį galima įsigyti papildomai.

Netiesioginis kepimas puikiai tinka ruošiant didelius mėsos gabalus ir trunka nuo kelių net iki keliolikos valandų. Per tą laiką pasiskirsto tolygiai, ir kalakutas, ėriukas ar masyvus kepsnys įgyja vienodą temperatūrą, kurią verta kontroliuoti naudojant elektroninį termometrą-zondą.

Maisto rūkymas

Kiekvienas gurmanas žino ir dievina natūraliai rūkyto maisto skonį! Su BIGGRILL galite labai nesunkiai išrūkyti žuvį, kumpį ar net baltas varškės sūrį. Tokių skanumynų, kurie nustebins namiškius ir svečius, nerasitė nė vienoje parduotuvėje!

Maisto rūkymas gali vykti tik lauke. Procedūra trunka kelias valandas. Rūkymui naudojamos kietmedžio drožlės. Žarijas uždenkite deflektoriumi, kad maistas negautų tiesioginio karščio. Naudodami sklendes, temperatūrą turite sureguliuoti, kad ji siektų 105–135 °C.

Kepimas krosnyje

Naudodami BIGGRILL skirtą plokščią kepimo akmenį, galite kepti tarsi tikroje krosnyje! Sferinis KAMADO gaubtas veikia lygiai taip pat kaip krosnies skliautas, o kepimo temperatūra dėl keraminių sienelių išlieka pastovi visą maisto ruošos laiką.

Galite kepti ir mėgautis namine pica, duona ar puriais pyragais. Kepimo akmuo suformuoja traškią plutelę, kurios neįmanoma išgauti kepant maistą įprastoje elektrinėje orkaitėje.

Tiesioginis kepimas

Tiesioginis kepimas dažniausiai mūsų naudojamas būdas, kai maistas gaminamas ant atviros ugnies. Šiuo būdu gaminami pamėgti ir populiarūs patiekalai, tokie kaip mėsainiai, kebabai, vištienos ir mėsos kepsniai. Tiesioginio kepimo metu kepsnys greitai apskrunda, pasidengia plutele ir taip sulaiko savyje sultis. Kai kepsnys pasidengia plutele galima jį perkelti ant aukštesnių grilio grotelių, kad nesudegtų. Kepti šiuo būdu paprastai užtenka apie 30 minučių

Tokiu būdu galima paruošti ir garnyrą prie kepsnio – daržoves. Žinoma kepimo laikas turi būti trumpesnis nei mėsos gaminių. Kad nesudeginti daržovių, kaitrą reguliuokite grilyje įrengtomis sklendėmis. 

Netiesioginis kepimas

Tai ruošos būdas, kai maistas gaminamas panaudojant atspindėtą karštį. Jis primena skrudinimą krosnyje. Naudojant netiesioginį kepimą BIGGRILL kepsninės negalima dažnai varstyti. Mėsa ar kiti patiekalai neturėtų būti dedami ant tiesioginio karščio šaltinio, išskyrus tuos atvejus, kai jo temperatūra yra labai maža ir artima atspindėtai šilumai. Lengviausia maistą nuo tiesioginio karščio apsaugoti apsaugoti naudojant specialų keraminį padą – deflektorių, kurį galima įsigyti papildomai.

Netiesioginis kepimas puikiai tinka ruošiant didelius mėsos gabalus ir trunka nuo kelių net iki keliolikos valandų. Per tą laiką pasiskirsto tolygiai, ir kalakutas, ėriukas ar masyvus kepsnys įgyja vienodą temperatūrą, kurią verta kontroliuoti naudojant elektroninį termometrą-zondą.

Maisto rūkymais

Kiekvienas gurmanas žino ir dievina natūraliai rūkyto maisto skonį! Su BIGGRILL galite labai nesunkiai išrūkyti žuvį, kumpį ar net baltas varškės sūrį. Tokių skanumynų, kurie nustebins namiškius ir svečius, nerasitė nė vienoje parduotuvėje!

Maisto rūkymas gali vykti tik lauke. Procedūra trunka kelias valandas. Rūkymui naudojamos kietmedžio drožlės. Žarijas uždenkite deflektoriumi, kad maistas negautų tiesioginio karščio. Naudodami sklendes, temperatūrą turite sureguliuoti, kad ji siektų 105–135 °C.

Kepimas krosnyje

Naudodami BIGGRILL skirtą plokščią kepimo akmenį, galite kepti tarsi tikroje krosnyje! Sferinis KAMADO gaubtas veikia lygiai taip pat kaip krosnies skliautas, o kepimo temperatūra dėl keraminių sienelių išlieka pastovi visą maisto ruošos laiką.

Galite kepti ir mėgautis namine pica, duona ar puriais pyragais. Kepimo akmuo suformuoja traškią plutelę, kurios neįmanoma išgauti kepant maistą įprastoje elektrinėje orkaitėje.

BIGGRILL
KAMADO Pro
61 cm
BIGGRILL
KAMADO Maxi
55 cm
BIGGRILL
KAMADO Medium
46 cm
BIGGRILL
KAMADO Mini
40 cm
BIGGRILL
KAMADO
Pro
61 cm
BIGGRILL
KAMADO
Medium
46 cm
BIGGRILL
KAMADO
Maxi
55 cm
BIGGRILL
KAMADO
Mini
40 cm