KAS YRA KAMADO?

Kamado istorijos pradžia

Nauja – tai gerai užmiršta sena. Moliniai „kamado“ tipo keptuvai, kurie pastaraisiais metais užkariavo visą pasaulį, mena jau 3 tūkst. metų istoriją! Būtent tuomet buvo pagaminti moliniai kepimo indai, kuriuos archeologai aptiko Kinijos teritorijoje.

Japoniška krosnis

Bėgant laikui, jie keitėsi, tobulėjo ir pasiekė kitus kraštus. Atsirado daugybė skirtingų variantų. Pavyzdžiui, Japonijoje išpopuliarėjo nedidelė, anglimi kūrenama „mushikamado“ krosnis su masyviu nuimamu dangčiu ir sklendėmis, leidžiančiomis tiksliai reguliuoti maisto ruošos temperatūrą. Joje buvo plikomi ryžiai ir ruošiami kiti patiekalai.

Kamado užkariauja Vakarus

Po Antrojo pasaulinio karo „mushikamado“ universalumą įvertino Japonijoje dislokuoti amerikiečių kariai. Baigę tarnybą jie egzotišką prietaisą parsivežė namo. Amerikoje jis paplito „kamado“ pavadinimu. Išvertus iš japonų kalbos šis žodis reiškia viryklę arba krosnį.

Tradicinės Rytų virtuvės atstovas Vakarų pasaulyje akimirksniu pasijuto kaip namuose. Dėl storų keraminių sienelių kamado išlaiko pastovų karštį, todėl puikiai tinka patiems įvairiausiems patiekalams ruošti.

Kuo ypatingas kamado?

Kamado visai nebijo karščio. Reguliuojant pro sklendes patenkantį oro srautą, galima pasiekti net 400 °C temperatūrą! Todėl su kamado galite išsikepti itališkos picos ar tradicinės lietuviškos duonos! Be to, šis įrenginys atstoja ir maisto rūkyklą. 

TECHNORAMA siūlo puikias BIGGRILL kamado kepsnines. Jos gaminamos skirtingų dydžių, todėl patenkins pačių išrankiausių vartotojų reikalavimus.

KAS YRA KAMADO?

Kamado istorijos pradžia

Nauja – tai gerai užmiršta sena. Moliniai „kamado“ tipo keptuvai, kurie pastaraisiais metais užkariavo visą pasaulį, mena jau 3 tūkst. metų istoriją! Būtent tuomet buvo pagaminti moliniai kepimo indai, kuriuos archeologai aptiko Kinijos teritorijoje.

Japoniška krosnis

Bėgant laikui, jie keitėsi, tobulėjo ir pasiekė kitus kraštus. Atsirado daugybė skirtingų variantų. Pavyzdžiui, Japonijoje išpopuliarėjo nedidelė, anglimi kūrenama „mushikamado“ krosnis su masyviu nuimamu dangčiu ir sklendėmis, leidžiančiomis tiksliai reguliuoti maisto ruošos temperatūrą. Joje buvo plikomi ryžiai ir ruošiami kiti patiekalai.

Kamado užkariauja Vakarus

Po Antrojo pasaulinio karo „mushikamado“ universalumą įvertino Japonijoje dislokuoti amerikiečių kariai. Baigę tarnybą jie egzotišką prietaisą parsivežė namo. Amerikoje jis paplito „kamado“ pavadinimu. Išvertus iš japonų kalbos šis žodis reiškia viryklę arba krosnį.

Tradicinės Rytų virtuvės atstovas Vakarų pasaulyje akimirksniu pasijuto kaip namuose. Dėl storų keraminių sienelių kamado išlaiko pastovų karštį, todėl puikiai tinka patiems įvairiausiems patiekalams ruošti.

Kuo ypatingas kamado?

Kamado visai nebijo karščio. Reguliuojant pro sklendes patenkantį oro srautą, galima pasiekti net 400 °C temperatūrą! Todėl su kamado galite išsikepti itališkos picos ar tradicinės lietuviškos duonos! Be to, šis įrenginys atstoja ir maisto rūkyklą. 

TECHNORAMA siūlo puikias BIGGRILL kamado kepsnines. Jos gaminamos skirtingų dydžių, todėl patenkins pačių išrankiausių vartotojų reikalavimus.

BIGGRILL
KAMADO Pro
61 cm
BIGGRILL
KAMADO Maxi
55 cm
BIGGRILL
KAMADO Medium
46 cm
BIGGRILL
KAMADO Mini
40 cm
BIGGRILL
KAMADO
Pro
61 cm
BIGGRILL
KAMADO
Medium
46 cm
BIGGRILL
KAMADO
Maxi
55 cm
BIGGRILL
KAMADO
Mini
40 cm